‘’Bij Finalise streven we ernaar niet alleen trainingen te faciliteren, maar ook om onze eigen expertise te delen en collega’s te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling’’, vertelt Sydney. Sydney is medior subsidie consultant bij Finalise en ontwikkelde samen met haar collega’s, Laura en Julie, een training over subsidierecht. In deze blog vertelt Sydney over het ontstaan van deze training.

Het ontstaan van de training Subsidierecht bij Finalise

Het idee ontstond uit de behoefte aan een juridische training voor onze startende collega’s zonder juridische achtergrond. Sydney vertelt: ‘’Voor mij was dit de perfecte kans om mijn juridische achtergrond in te zetten en waarde toe te voegen aan ons team. Laura, Julie en ik bundelden onze krachten om een goed verzorgde training te creëren.’’  Ze benadrukt: ‘’We begrijpen dat het soms moeilijk kan zijn om in de wereld van subsidies te stappen zonder de juiste juridische kennis. Met de juiste kennis geven we onze starters een sterke basis, waarmee ze vanaf het begin onze klanten nog beter begrijpen en van dienst kunnen zijn. We hopen dat dit niet alleen het werk voor hen vergemakkelijkt, maar ook hun zelfvertrouwen vergroot.’’

Het ontwikkelen van de training Subsidierecht

Sydney vertelt: ‘’We begonnen met het verzamelen van input van collega’s en ontvingen signalen over essentiële onderwerpen. Daarnaast keken we naar onze eigen ervaringen en het inwerktraject van nieuwe medewerkers.’’ Julie heeft geholpen met het opzetten en finetunen van de training. ‘’Een schot in de roos’’, volgens Sydney, want Julie’s praktische benadering vulde haar theoretische achtergrond uitstekend aan. Sydney gaat door: ‘’Haar perspectief als starter zonder juridische achtergrond gaf ons het inzicht dat het belangrijker is hoe je praktisch omgaat met wetteksten dan om te diep in te gaan op de wetgeving zelf.’’ Samen zorgen ze ervoor dat de training een goede mix is tussen praktische en theoretische elementen.

Sydney vertelt: ‘’Bij het ontwikkelen van de training wilden we voorkomen dat het een droge en ingewikkelde sessie zou worden. Daarom focussen we ons op de essentiële onderwerpen en de interactie tijdens de training. Dit helpt deelnemers om de stof beter te onthouden, een les die we meenamen uit de ’train de trainer’ cursus die we eerder volgden.’’ Voordat de training live ging, hebben Sydney en Julie een pilot uitgevoerd om feedback van ervaren medewerkers te verzamelen over de duidelijkheid en volledigheid van de training.

Tijdens de training worden de wetgevingen behandeld die je tegenkomt in de subsidiewereld en die relevant zijn voor je opdracht. Ze besteden veel aandacht aan de Algemene Wet Bestuursrecht (AwB), het fundament voor alle regelingen. In de AwB vind je onder andere de definities van subsidies en de richtlijnen voor hoe bestuursorganen moeten handelen. Er worden belangrijke principes besproken, zoals het gelijkheidsbeginsel (iedereen gelijk behandelen) en het evenredigheidsbeginsel (redelijke gevolgen). Daarnaast gaan ze dieper in op het subsidieproces en alle details daarbij. Het grootste deel van de training bestaat uit het oefenen met verschillende casussen en het toepassen van de relevante wetteksten.

Competenties en vaardigheden door de training Subsidierecht

‘’Door het ontwikkelen van deze training, zie ik echt wat Finalise te bieden heeft’’, legt Sydney uit. Ze gaat door: ‘’Het gaat niet alleen om het volgen van trainingen, maar ook om het actief bijdragen aan het delen van kennis en het opbouwen van vaardigheden binnen ons team. Voor mij voelt dit als een mooie kans om mijn professionele ontwikkeling een boost te geven. Naast mijn bestaande vaardigheden inzetten, kan ik ook nieuwe competenties opdoen, zoals presentatievaardigheden.’’

Julie en Sydney kijken enorm uit naar de eerste training eind augustus. Ze hebben er veel zin in en hopen dat de training een waardevolle aanvulling is voor iedereen.

Benieuwd hoe Finalise jouw vaardigheden kan versterken? 

 

Neem gerust contact met ons op

Juliette Waaijer
Recruitment
+31 (0)6 − 15293077
recruitment@finalise.nl